2016-05-06 11:45:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Erciyes Üniversitesi(ERÜ) ve Deneysel Hematoloji Derneği ortaklığında düzenlenen 3. Uluslararası Katılımlı Deneysel Hematoloji Kongresi başladı.

Hilton Oteli’nde düzenlenen ve çok sayıda bilim insanının katıldığı kongrede, Hematolojik Onkoloji, Kanser Genetiği, Moleküler Biyoloji, Tümör Aşıları, Hücresel Tedaviler, Kanser Tedavisinde Yeni İlaçlara Ulaşım konularında yapılan araştırmalar ve sonuçları paylaşıldı.

Kongrede ayrıca bilim adamları tarafından yapılan deneysel ve klinik araştırmalar ile faz ve gözlem çalışmaları sunuldu.

Kongrenin açılışında konuşan Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, bu tür kongrelerin önemine dikkati çekerek, böyle kongrelerde temel bilim alanlarında, yeni gelişmelere ışık tutacak, toplumsal fayda  sağlayacak bilimsel araştırmaların paylaşıldığını kaydetti.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven de konuşmasında tıp alanındaki gelişmeleri anlattı.

Uluslararası katılım ile Bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri kongrenin çok verimli geçeceğini belirten Deneysel Hematoloji Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Osman İlhan ise kongre boyunca yurtiçinden ve yurtdışından birçok bilim insanının tecrübelerini ve araştırma sonuçlarını paylaşma fırsatı bulacağını kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından, kongrenin ilk sunumunu AGÜ Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Baran yaptı.

Prof. Baran “Deneysel Hematolojinin Dünü, Bugünü, Yarını” konulu sunumunda, hematolojiyi genetik ve moleküler düzeyde tarihinden bahsederek çalışmaları ve keşifleri anlattı.

Moleküler hematolojideki güncel çalışmaları kendi bilimsel çalışmalarından örnekler veren Baran, gelecekte genetik biliminde hematoloji alanında yapılacak çalışmaları ve öngörüleri katılımcılarla paylaştı.

Çok sayıda sözel ve poster bildirilerin sunulacağı kongre, dört gün sürecek. Kongrede sunulacak bildiriler arasından, en iyi üç bildiriye, “En iyi bildiri ödülü” verilecek.