2016-05-04 15:34:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nin (AGÜ) İletişim Kulübü etkinlikleri kapsamında, 80. Yıl İşitme Engelliler İlkokulu öğrencileri dans gösterisi yaptı.

İşitme engellileri anlamak ve farkındalık yaratmak için düzenlenen Vals dansı gösterisi, Sümer Kampüsü Konferans Salonunda yapıldı.

İşaret dili ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gösteride işitme engelli öğrenciler, ayak hareketleri, dönüşler ve adımlarıyla güzel bir dans şovu yaptılar.

80. Yıl İşitme Engelliler İlkokulu öğretmenlerinde Fethiye Dereli Gökdemir işitme engelli çocukların, müzik ritmini bilmeden dans ettiklerini söyledi.

Gökdemir, “Bu dansları çocuklara birebir  uygulama ile yaptırıyoruz. Önce kendimiz yapıyor, sonra onlardan da aynını yapmalarını istiyoruz. Yüksek sesle müzik vererek hissettirmeye çalışıyoruz” dedi.

22 işitme engelli öğrencinin duymadan yaptıkları dans gösterisi büyük ilgi gördü. Gösterinin sonunda izleyiciler, öğrencileri işaret diliyle alkışladı.