2016-05-03 16:53:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, yaklaşan üniversite tercihleri öncesi, TED (Türk Eğitim Derneği) Kayseri Koleji’nde üniversiteye hazırlanan aday öğrencilere “Üniversite tercihleri ve meslek seçimi” konulu seminer verdi.

Kolejin Konferans Salonunda verdiği seminerde sunum yapan Prof. Dr. Sabuncuoğlu aday öğrencilere üniversite tercihlerinin ve meslek seçiminin hangi kriterlere göre yapılacağı konusunda önemli bilgiler verdi.

Kolejin daveti üzerine seminer veren  Sabuncuoğlu, kariyer planlamasından geleceğin mesleklerine, iş yaşamından yükseköğretimdeki değişikliklere kadar öğrencilerin merak ettikleri bir çok soruyu yanıtladı.

Seminerde aday öğrencilere puanlarına göre değil, gelecekte tutkuyla yapmak istedikleri mesleğe göre tercih yapmalarını öneren Sabuncuoğlu, günümüzde hem şirketlerin hem de diğer kurum ve kuruluşların yaratıcı fikirler üreten, mesleğine tutkulu, hayal kurabilen insanlar aradığını vurguladı.

Sabuncuoğlu, aday öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği seminerlerden birini de geçtiğimiz ay Özel Erciyes Koleji’nde vermişti.