2016-04-27 16:57:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) Uluslararası Kültür Etkinlikleri kapsamında Fas Günü etkinliği düzenlendi. Ekinlikte AGÜ’nün Faslı öğrencileri, ülkelerinin kültürlerini tanıttı.

Uluslararası Ofis ve Uluslararası Öğrenci Birliği Kulübü  ile ortaklaşa düzenlenen etkinlik, Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda yapıldı.

Fas Ulusal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte, Faslı öğrenciler yaptıkları sunumda, ülkeleri hakkında tarihi bilgiler verdi ve Fas’taki yaşamı anlattı.

Daha sonra öğrenciler, diğer öğlencilerle birlikte Fas ezgileri eşliğinde folklorik  danslarını sergilediler.

Öğrencilerin geleneksel kıyafetlerini de mini bir defile ile sergiledikleri  etkinlik, yöresel yiyecek ve içecek ikramları ile sona erdi.

Büyük ilgi gören Fas Günü etkinliğine, öğrencilerin yanısıra akademik ve idari personelde katıldı.

AGÜ’de geçen ay da Kenya günü düzenlenerek, Kenya kültürü tanıtılmıştı.