2015-05-20 20:45:00

Türkiye Ulusal Gençlik Orkestrası Kurucu Şefi Cem Mansur, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tarafından düzenlenen AGÜ Talks’ a konuşmacı olarak katıldı.

İngiltere'nin en eski ikinci korosu Ipswich Koro Topluluğu'nun fahri başkanı da olan Mansur, müziğin toplumdaki en büyük barış gücü olduğunu söyledi.

Konferansın açış konuşmasını yapan AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, iş ve sanayi dünyasının, sadece teknik konularda yetişmiş değil kendilerini sosyal, kültürel ve entellektüel olarak geliştirmiş bireyler aradığını söyledi.

Prof. Dr. Sabuncuoğlu, bireylerin sosyal ve kültürel gelişmelerinin en önemli yolunun üniversite yollarında kamu yararına katkı sağlamak ve toplumla beraber işbirliği içerisinde çalışmak olduğuna dikkat çekti.

Rektörlük Binası konferans salonunda düzenlenen konferansta, müziğin her konuda insana katkı sağladığına değinen Mansur, hedeflerimiz olması gerektiğini belirterek, toplumsal barış açısından bugün Türkiye’de yapılabilecek en ucuz yatırımın müzik olduğunu söyledi.

Oxford Şehir Orkestrası birinci şefliği çalışmalarıyla da tanınan Mansur, müziğin insanı insan yapan, beynin her iki bölümünü de çalıştıran bir etkinlik modeli olduğunu söyleyerek, insanları rekabete tabi tutarak, iyi eğiterek, motive ederek yaptıkları işle alakalı bilinç kazanmaları gerektiğini ifade etti.

Mansur konferansın sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Konferansta, Sosyal Dahil Etme, Gençlik Halleri Gönüllülük ve Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) eğitimlerine katılan öğrencilere sertifikaları verildi.

Aynı zamanda AGÜ’de gönüllü olarak çalışan ve kırmızılılar olarak adlandırılan Gençlik Fabrikası’nın gönüllü çalışanlarına Rektör Sabuncuoğlu, katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.