2016-04-14 15:52:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tarafından düzenlenen “İşyeri Deneyimi Bilgi Günü” etkinliği,  aralarında ASELSAN, ROKETSAN, IBM, TAV İnşaat gibi iş dünyasının çeşitli sektörlerinden  bir çok önemli firmayı öğrencilerle buluşturdu.

Öğrencilerin iş yaşamları hakkında bilgi edinmeleri, staj ve hedefledikleri firmaları tanımalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen etkinlik, Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Çeşitli sektörlerden 17 ayrı firmanın İnsan Kaynakları departmanından üst düzey yöneticilerin öğrencilerle bir araya geldiği etkinlikte yöneticiler, firmaları hakkında bilgiler verip, işe alım ve stajlarda gençlerde ne gibi kriterler aradıklarını anlattı.

Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, dünyada hızlı bir değişimin yaşanmakta olduğunu, bu değişimle birlikte iş dünyasının da istihdam edeceği kişilerde aradığı kriterlerin değiştiğini söyledi.

Artık günümüzde Ar-Ge’nin büyük önem kazandığını, eskiden istihdam edileceklerde zeki ve çalışkanlık kriterleri aranırken şimdi buna ek bir çok yetkinlik arandığını anlatan Sabuncuoğlu, gençlerin de bu değişime ayak uydurması gerektiğini ifade etti.

İş dünyasının artık zeki ve çalışkanlığın yanısıra, takım çalışmasına uygun, iletişim becerileri güçlü, yabancı dil bilen, hayal kurabilen, işine tutkulu insanlarla çalışmak istediğini vurgulayan Prof. Dr. Sabuncuoğlu, “Şirketler artık meslek sahibi diplomalı insanlar aramıyor. Esnek,  her konu hakkında bilgili veya fikir yürütebilen ve konuşabilen insanlar arıyor” dedi.

ASELSAN İnsan Kaynakları Direktörü Devrim Aksu da ASELSAN olarak kendilerinin, iş ve staj mülakatlarını nasıl yaptıkları hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Ekip çalışmasını çok önemsediklerini belirten Aksu, yeniliklere ve değişiklere açık, işi sahiplenerek sonuçlandıran kalite odaklı iş arkadaşlarını tercih ettiklerini dile getirdi.

Etkinliğin açılışının ardından, firmalar çeşitli gruplara ayrılarak sunumlar yaptı.

Etkinliğe ASELSAN, ROKETSAN, IBM, Hes Kablo, TAV İnşaat, ASPİLSAN, ICTERRA, İpek Bilgisayar, Erkut İnşaat, İkon Proje, Mefa, Güven Makina, Dener Makina, KAYSU, Kayseri Ulaşım, YD Yazılım firması katıldı.

Katılımcı firmalar ayrıca etkinlik kapsamında Rektörlük Sergi Salonunda stantlar  açtı. Etkinliğe öğrencilerin yanısıra akademisyenler de ilgi gösterdi.