2016-03-30 19:48:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hümeyra Çağlayan, Bilim Akademisi tarafından, BAGEP (Genç Bilim İnsanları Ödül Programı) ödülüne layık görüldü.

Bilimsel özgürlük ve dürüstlük ilkelerini benimseyen, bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olan Bilim Akademisi’nin 2016 yılı BAGEP ödülleri açıklandı.

AGÜ Mühendislik Fakültesi, Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hümeyra Çağlayan da, fizik alanında ödül kazandı.

Çağlayan’a ödülü, Ankara’da düzenlenen törenle verildi. Ödül töreninde AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu’da hazır bulundu. Törene rektörler, akademisyenler, BAGEP destekçileri ve öğrenciler katıldı.

Çağlayan, geçtiğimiz yıl da dünyanın en büyük kozmetik ve güzellik şirketlerinden L'Oréal Türkiye tarafından ‘’Araştırmacı Bilim Kadını’’ ödülü almıştı.

Bilim Akademisi BAGEP ödülleri, üstün başarılı genç bilim insanlarını teşvik etmek, ödüllendirmek ve yeni araştırmalar için desteklemek amacıyla veriliyor.