2016-03-30 15:37:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Çocuk Üniversitesi çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında,  AGÜ ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) arasında “Çocuk Girişimciliği Projesi” işbirliği protokolü imzalandı. Protokole göre Kayseri bölgesindeki çocukların bilimsel araştırmalara, girişimcilik ve yenilikçiliğe yönlendirilmesi sağlanacak.

Protokol, AGÜ Sümer Kampüsü Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen basın toplantısıyla imzalandı.

Toplantıda, her iki kurum arasında yapılan protokolle ilgili bilgiler veren Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Çocuk Üniversitesi çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Çocuk Üniversitesi  ve “Çocuk Girişimciliği Projesi” ile Kayseri bölgesindeki eğitimin kalitesini arttırmayı amaçladıklarını belirten Rektör Sabuncuoğlu, bölgedeki çocukların özellikle bilimsel araştırmalara, girişimcilik ve yenilikçiliğe yönlendirilmesini sağlayacaklarını söyledi.

 Topluma fayda sağlayan bireylere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Sabuncuoğlu, Türkiye nüfusunun yüzde 33’ünü çocukların oluşturduğuna dikkati çekti.

 Sabuncuoğlu, “Çocuklara çok daha erken özen göstermeliyiz. Üniversiteye geldiklerinde çok geç kalmış oluyoruz. Üniversite öncesine bakmak lazım. Çocuk Üniversitesi ile araştırmacı ve  kendi kendine problem çözen bireyler yetiştireceğiz. Böylelikle, çocuklara üniversite hayatını önceden göstererek,  doğru üniversite ve doğru meslek seçimini yapmalarını sağlayıp topluma faydalı bireyler haline getirmek istiyoruz” diye konuştu.

ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşçı  da  Çocuk Üniversitesi, Çocuk Girişimciliği Projesi’nin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve  bu örnek projeyi gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Taşçı, “Bu proje ile bu genetik kodların varlığından yararlanarak girişimci, olaylara farklı bakan, özgüven sahibi, eleştiren ve sorgulayan çocuklar yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu eksikliklerden hareketle Çocuk Girişimciliği Projesi’ni desteklemeyi kararlaştırdık” dedi.

AGÜ Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Fikri Ulusoy ise şimdilik 10-14 yaş arası, 20 öğrenci ile  Mayıs ayından itibaren 4 hafta sürecek bir eğitim planladıklarını daha sonra katılımcı sayısını kademeli bir şekilde arttırabileceklerini kaydetti.

Ulusoy, eğitime katılacak çocukları ise kentteki yaklaşık 100 bin çocuk içinden çeşitli kriterlere göre seçeceklerini, seçmeleri kamuoyuna duyuracaklarını bildirdi.

Daha sonra Sabuncuoğlu, Taşçı ve Ulusoy tarafından, gazetecilerin soruları yanıtlandı. Ardından işbirliği protokolü, Sabuncuoğlu ve Taşçı arasında imzalandı.