2023-03-03 16:00:00

Dünya Sürdürülebilir Kalkınma için Mühendislik Günü, AGÜ’de Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Dünya Sürdürülebilir Kalkınma için Mühendislik Günü etkinliği Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Etkinlikte Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Müge Akın ve Doç. Dr. Kevser Kahraman programda günün anlam ve önemine ilişkin sunum yaptı.

Doç. Dr. Kevser Kahraman, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada mühendisliğin rolü konusunda bilgiler verdi.

Sürdürülebilir kalkınmanın süreç gelişimi ve sürdürülebilir kalkınmanın hedeflerine değinen Doç. Dr. Kahraman, mühendislik projelerinin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşmak için kritik öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Daha sonra konuşan Doç. Dr. Müge Akın, sürdürülebilir kentler, yapılar ve doğal afetler konusunda bilgiler verdi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu doğal afetlere de değinen Doç. Dr. Akın, Türkiye’nin deprem haritasına baktığımızda kırmızı, sarı ve kahverengi alanlar var. Bunlar hala araştırmalar niteliğinde. Risk hala var eğer siz yapılarınızı, binalarınızı uygun yaşam alanlarına yönlendirmezseniz bu yıkımlar ortaya çıkar. İşte burada da mühendislik ortaya çıkıyor. Küçük yaşlardan depreme hazırlanmanız gerekiyor. Bir deprem anında ne yapmalıyım, deprem bana ne yapar ve deprem sonrasında ne yapmalıyım? Bunlar en çok sorulan ve karşılaşılan sorular olduğunu ifade etti.

Etkinliğe akademik, idari personel ile Kocasinan İlce Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü Canan Daşdelen ve Sümer Fen Lisesi öğrencileri katıldı.

Yılın çeşitli tarihlerinde birçok ülkede kutlanmakta olan Mühendisler Günü, 2019 yılından beri Dünya Mühendislik Kuruluşları Federasyonu (WFEO) tarafından 4 Mart tarihi Sürdürülebilir Bir Dünya için Dünya Mühendislik Günü olarak kutlanıyor.