2016-03-22 11:52:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Malezya ve Singapur’daki çeşitli üniversitelerle İşbirliği yapacak.

Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve beraberindeki heyet, Malezya ve Singapur’a giderek, çeşitli üniversiteleri ziyaret edip, işbirlikleri ve ortaklıklar için görüşmelerde bulundu.

Rektör Sabuncuoğlu ve beraberindekiler, ilk olarak  Malezya’daki üniversiteleri ziyaret etti.

Malezya’da sırasıyla University Kebangsaan Malaysia, University of Malaya, University of Technology Malaysia, University of Technology Mara’ya giden Sabuncuoğlu, bu üniversiteleri yerinde inceledi. Üniversitelerin daha çok Teknoloji, Girişimcilik ve Patent Ofislerini ziyaret eden Sabuncuoğlu, bu üniversitelerle AGÜ arasında ne tür işbirlikleri yapılabileceği konularını görüştü.

Sabuncuoğlu ve beraberindeki heyet, Malezya’dan sonra Singapur’a geçerek, buradaki çeşitli üniversiteleri de yerinde inceledi.

Sabuncuoğlu, Singapur’da aralarında dünya sıralamasında 12. sırada yer alan National University of Singapore ve 13. sırada yer alan Nanyang Technological University'nin yanısıra Singapore Institute of Technology, Singapore University of Technology and Design, Singapore Management University  üniversitelerini ziyaret etti.

Ziyaretinde, Başkan ve Başkan Yardımcıları düzeyindeki yetkililerle görüşen Prof. Dr. Sabuncuoğlu yükseköğretimdeki yeni gelişmeler hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

Sabuncuoğlu ziyaret kapsamında, üniversitelerin güneş enerjisi sistemleri ve akıllı şehirler gibi alanlarda önemli başarılar elde etmiş teknoloji ve girişimcilik merkezleri de dahil olmak üzere 11 kurumu yerinde inceledi.

Ziyaretin Singapur ayağında simülasyon teknolojisi alanında dünyaca ünlü DigiPen Institute of Technology yetkilileriyle görüşme fırsatı da bulan Sabuncuoğlu, Singapur üniversiteleri ile de işbirliği ve ortaklık çalışmaları konusunda da çeşitli girişimlerde bulundu.

Rektör Sabuncuoğlu’nun Malezya ve Singapur ziyaretinden tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız...