2023-01-20 12:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ), Kayseri Ceza İnfaz Kurumu çalışanlarına yönelik “Stresle Başa Çıkma ve Stres Yönetimi” konulu eğitim semineri düzenlendi. Semineri, Araştırma Görevlisi ve Klinik Psikolog Ceyda Cihan Aydoğdu verdi.

Seminer, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı ile yapılan protokol ve Adalet Bakanlığı’nın 100. yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi. Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Demirgöz, yaptıkları protokol çerçevesinde AGÜ’nün katkılarıyla düzenlenen seminerin cezaevi personeline önemli fayda sağlayacağını söyledi.

Demirgöz, seminere katılımlarından dolayı cezaevi personeline teşekkür ederek “Sizler bizim en değerli çalışanlarımızsınız” dedi. Cezaevi personelinin çalışma ortamlarının stresli olduğunu ve bunu yakinen de bildiklerini ifade eden Demirgöz, AGÜ’ye de katkılarından dolayı teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından seminere geçildi. Araştırma Görevlisi ve Klinik Psikolog Ceyda Cihan Aydoğdu seminerde Ceza İnfaz Kurumu çalışanlarına stresle mücadele yöntemlerini anlatarak, nefes ve meditasyon çalışmaları yaptırdı. Stresle baş etmeye yönelik atölye çalışması yaptıran Aydoğdu, stresi azaltmada etkili yöntemlerden biri olan iletişim becerilerine yönelik bilgiler de verdi.

Seminere, Kayseri Ceza İnfaz Kurumu çalışanlarının yanısıra Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Demirgöz, Ceza İnfaz Kurumlarından Sorumlu Savcı Ahmet İhsan Koç, AGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erk Hacıhasanoğlu ile Kayseri’deki cezaevlerinin müdürleri de katıldı.

Öteyandan aynı eğitim Kayseri İl Göç İdaresi çalışanlarına yönelik olarak da verildi.