2023-01-02 17:00:00

Vali Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç AGÜ’de düzenlenen söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.

Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşide önce Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın hediye gönderdiği Teknofest montları öğrencilere dağıtıldı.

Daha sonra başlayan söyleşide Vali Çiçek, AGÜ öğrencilerinin Türkiye çapında yaptığı dereceler ve akademisyenlerin aldığı ödüllerle Türkiye’de hatırı sayılır bir yer tuttuğunu dile getirdi.

Böyle bir üniversiteye sahip olmaktan ve böyle bir üniversitenin olduğu şehrin valisi olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Çiçek, TÜBİTAK Teşvik Ödülü alan Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Evren Mutlugün ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.  Eyüp Doğan’ı tebrik etti.

AGÜ’nün sayısal ve sözel bölümleriyle iddialı bir üniversite olduğunu belirten Vali Çiçek, yakın zamanda buradan mezun öğrencileri Türkiye’nin birçok üst kademesinde göreceklerini dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise konuşmasında Kayseri’nin 5 üniversitesi ve yaklaşık 75 bin öğrencisiyle güzel bir şehir olduğunu söyledi. Her zaman gençlerin yanında olduklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “biriz, beraberiz hep beraber Kayseri’yiz. Hep beraber gençlerin yanındayız. Bunun bir bereket olduğuna inanıyoruz” dedi.

Genç dostu bir yönetim anlayışını benimsediklerini vurgulayan Büyükkılıç, genç ve öğrenci dostu bir yerel yönetim olarak gençlere katkıda bulunmaya gayret ettiklerini, yaklaşık 10 bin üniversite öğrencisine karşılıksız eğitim yardımı yapmakta olduklarını, İlkokul ve ortaokul öğrencilerine de aynı şekilde destek vermekte olduklarını kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz ise Vali Çiçek ve Büyükşehir Başkanı Dr. Büyükkılıç’ın AGÜ öğrencileriyle biraraya gelmelerinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Ardından başlayan söyleşide Vali Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Büyükkılıç ve Rektör Prof. Yılmaz öğrencilerle sohbet etti.

Öğrencilerin görüş ve önerilerini de dinleyen Vali Çiçek, Başkan Büyükkılıç ve Rektör Yılmaz öğrencilerle hatıra fotoğrafları çektirdi.