2022-12-28 17:00:00

Mimarlık Fakültesi, AGÜ Akademi ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) ortaklığında “Çocuklar için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” atölye çalışmalarının 15’incisi düzenlendi.

Sümer Kampüsü, Büyük Ambar Binasında gerçekleştirilen atölye çalışmasına Birleşmiş Milletler’in (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın (SKA) 13’üncü maddesi olan “İklim Eylemi” konusu ele alındı.

Kocasinan’daki Refika Küçükçalık Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerinin katıldığı atölye çalışması, iklim krizi ve küresel ısınma konularında öğrencileri bilinçlendirmek için gerçekleştirildi.

Ardından AGÜ Akademi tarafından Bilgisayar Laboratuvarında da gerçekleştirilen atölye çalışmasında, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden grafik tasarımcı Nur Kartal öğrencilere görsel iletişim, tasarım fikirleri ve temel tasarım konularında eğitim verdi.

Atölye çalışmasına Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burak Asiliskender, Öğretim Üyeleri Dr. Sümeyra Ayık, Dr. Sinan Akyüz ve AGÜ Akademi’den Dr. Bülent Çizmeci, grafik tasarımcı Nur Kartal ve AGÜ öğrencileri de katıldı.

Çocuklar için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında düzenlenen eğitimin sonunda öğrencilere katılım sertifikası verildi. Bu tür atölye çalışmalarının devam edeceği bildirildi.