2022-12-23 15:00:00

Mimarlık Fakültesi tarafından “Çocuklar için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” atölye çalışmalarının 14’üncüsü düzenlendi.

Sümer Kampüsü Büyük Ambar Binasında gerçekleştirilen atölye çalışmasında Birleşmiş Milletler’in (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan (SKA) 17’nci başlık olan “Amaçlar İçin Ortaklıklar” teması ele alındı.

Kayseri’nin Yahyalı İlçesine bağlı Mustafabeyli Köyü’nde bulunan Mustafabeyli Hacı İzzet Kurmel Kız Yatılı Bölge Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinin katıldığı atölye çalışması, dünyada açlık ve yoksulluğa son vermek, iklim değişikliği ile mücadele etmek, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak, nitelikli eğitimi, sorumlu üretim ve tüketimi yaygınlaştırmak gibi konularda öğrencileri bilinçlendirmek için gerçekleştirildi.

Atölye çalışmasında Müzik ve Sahne Sanatları Kulübü, Tasarım Kulübü, İşletme Kulübü, Genç Yeşilay kulübü, Genç Tema Kulübü ve Fotoğrafçılık Kulübü öğrencileri tarafından çeşitli etkinlikler yapıldı.

Atölyede Müzik ve Sahne Sanatları Kulübü öğrencileri çeşitli gösteriler ve piyano dinletisi, İşletme Kulübü öğrencileri çeşitli oyunlar, Tasarım Kulübü öğrencileri Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları odaklı çalışmalar, Genç Yeşilay kulübü öğrencileri teknoloji bağımlılığına dikkat çeken çalışmalar, Fotoğrafçılık Kulübü öğrencileri ise fotoğraf arşivlenmesi konularında çalışmalar yaptı.

Kayseri Tema Vakfı il temsilcileri Abdülkadir Dağlı ve Esra Taş ile AGÜ Genç Tema kulübü öğrencileri de atölyede Meşe palamudu tüpleme eğitimi verdi.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burak Asiliskender, Öğretim Üyeleri Dr. Sümeyra Ayık ve Dr. Sinan Akyüz’ün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen atölye çalışması, Kayseri Tema Vakfı il temsilcileri Abdülkadir Dağlı ve Esra Taş, Tohumluk Vakfı temsilcisi Serra Menekay, Füsun Acar, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV), Türk Kadınlar Birliği, Türk Anneler Derneği, Talas Maharetli Eller Kadın Kooperatifi ve Talas Tanıtım Derneği üyeleri ile AGÜ öğrenci kulüplerinin katılımıyla gerçekleştirildi.