2022-12-22 17:20:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) düzenlenen “AGÜ Talks” söyleşilerine konuşmacı olarak Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi (EDAM) Direktörü Sinan Ülgen katılarak öğrencilere 2023 Yılı Türk Dış Politikasını anlattı.

Kültür, sanat, spor, eğitim ve iş dünyasının önde gelen isimlerini öğrencilerle buluşturma amacıyla düzenlenen "AGÜ Talks" söyleşileri devam ediyor.

Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Agü Talks’a bu kez konuşmacı olarak EDAM Direktörü Sinan Ülgen katıldı.Sinan Ülgen, “2023 Yılında Türk Dış Politikası” konulu konuşma yaptı.

Ülgen, öğrencilere 2023 yılında Türk Dış Politikası hakkında bilgi verirken dünyanın küreselleşmeyle birlikte tek kutupludan çok kutuplu dünyaya doğru evrildiğini dile getirdi.

Dünyadaki bu yapıda bazı ülkelerin demokratik bazılarının da otoriter biçimde yönetildiğini ifade eden Ülgen, Türk dış politikasının da gerek batı dünyası gerekse de doğu dünyası ile barışçıl, insan haklarına saygılı, özgürlükçü ve eşit bir biçimde olması gerektiğini kaydetti.

Ülgen, hayatın her alanında bu politikaların geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak konuşmasının sonunda öğrencilerin ve katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Ülgen’e konuşmasının ardından AGÜ Talks’a katılımından dolayı Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz tarafından plaket verildi.

Söyleşiye öğrencilerin yanısıra akademik ve idari personel dinleyici olarak katıldı.