2022-12-19 17:30:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) ortaklığıyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) teknik iş birliği kapsamında, AGÜ Sümer Kampüsünde faaliyetlerini yürüten Kayseri Model Fabrika’nın resmi açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katıldığı törenle yapıldı.

Bir üniversite ev sahipliğinde ve üniversite kampüsünde yer alan tek Model Fabrika olan Kayseri Model Fabrika’nın açılış resmi açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Mustafa Varank’ın yanısıra Vali Gökmen Çiçek, Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, Mustafa Elitaş, İsmail Tamer ve Hülya Nergis, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Büyükşehir Eski Belediye Başkanı ve Abdullah Gül Üniversitesi’ni Destekleme Vakfı (AGÜV) Üyesi Mustafa Çelik, Model Fabrika Genel Müdürü Salih Yalçın, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, AGÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erk Hacıhasanoğlu ve Prof. Dr. İrfan Alan, Genel Sekreter Osman Yıldırım ile Model Fabrika Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Alman Kalkınma Bankası tarafından sağlanan kaynakla bir anonim şirket olarak kurulan Model Fabrika’nın resmi açılış töreninde konuşan Bakan Varank, Model Fabrika’nın, işletmelere öğren, öğret, dönüştür programlarıyla yalın üretimi öğreten hiçbir yatırım yapmadan verimliklerini arttırabilen bir proje olduğunu söyledi.

Burada işletmelerin hem yalın eğitimi öğrendiklerini, aldıkları danışmanlıklarla da kendi üretim süreçlerini yalınlaştırmakta ve ciddi verimlilik artışları elde etmekte olduklarını belirten Bakan Varank, verimliliklerini yüzde 50-60 arttıran firmalar olduğunu kaydetti.

İşletmelerin verimliliklerini hiçbir yatırım yapmadan arttırdıklarını vurgulayan Varank, “Bu aynı zamanda dijital dönüşümün de ilk basamağı oluyor. Kayseri’den şu çağrıyı yapalım. Model Fabrika projelerini takip edin işletmeleriniz bunlara başvursunlar burada aldığınız eğitimlerin 100 bin liraya kadar masrafını da biz KOSGEB ile ödüyoruz” dedi.

Türkiye’de 8 Model Fabrika olduğunu ve bunların sayısını arttırmak için büyük bir gayret içinde olduklarını dile getiren Bakan Varank, ilk üniversitenin paydaş olduğu Model Fabrika’nın Kayseri’de olduğunu söyledi.

Bakan Varank, “Kayseri’ye gelin, model Fabrika’mıza gelin, yalın eğitimi öğrenin hem verimliliğinizi arttırın hem de dijital dönüşümde bir basamakta daha ilerleyin” diyerek, işletmeleri AGÜ Sümer Kampüsü’ndeki Model Fabrika’ya davet etti.

Daha sonra, “KOBİ Verimlilik Eğitim Merkezi Projesi” adlı Kamu Yatırım Projesi kapsamında “İmalatçı KOBİ’lerin operasyonel verimliliği artırılması ve Sanayi 4.0 ilkelerinin uygulanması amacıyla işletmelere eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Model Fabrika’nın açılışını, Bakan Varank ve törene katılan protokol mensupları birlikte yaptı.

Açılışın ardından Bakan Varank, AGÜ öğrencileri ile biraraya gelerek onlarla sohbet etti.

Bakan Varank’ın öğrencilerle buluşmasına Rektör Prof. Dr. Yılmaz ve protokol mensupları da eşlik etti.