2022-12-12 14:50:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve Kadın İşbirliğini Destekleme Derneği (KİGDER) tarafından ortaklaşa mevcut kapitalist ekonomik sistem ve yönetim anlayışını radikal bir şekilde değiştiren insan odaklı ve insanların mutluluğunu hedefleyen bir paradigma olan “Hepitalizm Kavramı” konulu söyleşi düzenlendi.

Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans salonunda yapılan söyleşi, AGÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saniye Dedeoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Söyleşiye Kadın İşbirliğini Destekleme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu ve Kişisel Gelişim Uzmanı Ömer Uzunoğlu da konuşmacı olarak katıldı. 

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dedeoğlu söyleşide yaptığı konuşmasında, kendisini "hepitalist" olarak tanımlayan Prof. Dr. Aziz Akgül‘ün “Hepitalizm” adlı kitabından verdiği örneklerle kavramı anlattı.

KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu ise konuşmasında Hepitalizm’in ülkelerde mutluluğun, psikolojik iyi olmanın, esenliğin, farklılıkların, birlikteliğin, sosyo-politik felsefe ve kültürel kalkınma öğretisi olduğunu ifade etti.

Kişisel Gelişim Uzmanı Ömer Uzunoğlu’nun da bir konuşma yaptığı söyleşide konuşmacılar katılımcıların sorularını da yanıtladı.