2022-12-12 14:30:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Engelsiz Birim Koordinatörlüğü tarafından Engelli Dostu erişilebilir bir kampüs yaratma çalışmaları devam ediyor.

Dünya Engelliler Günü nedeniyle AGÜ Engelsiz Birim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ve Merkez Laboratuvarı’nda yapılan toplantıda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

“Erişilebilir Kampüs ve Uygulamaları” konulu toplantıda konuşan Engelsiz Birim Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Asım Ayten, engelli öğrencilerin yükseköğrenim hayatları boyunca karşılaştıkları engelleri saptamak, ortadan kaldırmak ve erişilebilir bir kampüs yaratmak amacıyla başta engelli öğrenciler için hissedilebilir kılavuz yüzey ve uyarıcı yüzey işaretleri, braille alfabesi baskılı kapı isimlik, braille baskılı kat planları, braille baskılı asansör kullanma talimatı, engelli girişi ve otoparkı gibi çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Engelsiz Birim Koordinatörlüğü’nden Ertuğrul Yıldırım da yürütülen çalışmalar kapsamında bugüne kadar farkındalığın artırılmasına yönelik çeşitli planlamalar yaptıklarını dile getirdi.

Doç. Dr. Ayten ve Yıldırım, 2023 yılı erişilebilir kampüs uygulamaları hedefleri olarak, Ana Fabrika ve öğrenci köylerinin mekanda erişimi planlama ve yaya yollarının düzenlenmesi, yeni bisiklet yollarının planlanması, engelli öğrenciler için merdiven çıkarma aracı ve kent mobilyası alımı gibi çalışmaların yapılmasını planladıklarını kaydetti.

Doç. Dr. Ayten ve Yıldırım, AGÜ’ye ayrıca bu çalışmalarla YÖK’ün 2022 yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında "İdari ve Derslikler Binası" için Turuncu Bayrak kategorisinde “Mekânda Erişilebilirlik Ödülü” verildiğini hatırlattı.