2022-11-24 13:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından "Çocuklar için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” atölye çalışmalarının 13’üncüsü gerçekleştirildi.

Sümer Kampüsü Rektörlük Seminer Salonunda yapılan atölye çalışmasında, Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan (SKA) ikincisi olan “Açlığa Son” teması ele alındı.

Kayseri'nin merkeze bağlı Melikgazi ilçesindeki Fatoş Büyükkuşoğlu İlkokulu öğrencilerinin katıldığı atölye çalışmasında gıda farkındalığı ve gıda israfına dikkat çekilerek insani yardım konusunda öğrencileri bilinçlendirmek için tasarım temelli uygulama yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uzmanlarının, gıda israfı konusunda sunum yaptığı atölye çalışmasına Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Sümeyra Ayık ve Dr. Sinan Akyüz, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uzmanları, Fatoş Büyükkuşoğlu İlkokulu öğrencileri ve sınıf öğretmeni Özlem Kebeşoğlu, veliler, Abdullah Gül Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi’nden öğrenciler katıldı.