2022-11-01 15:45:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (Sustainable Development Goals) SDG11, Sürdürülebilir Şehirler ve Toplumlar (Sustainable Cities & Communities) hedefiyle uyumlu olarak hazırlanan GLB205 (Sürdürülebilir Şehirler ve Toplumlar ve Sürdürülebilir Ulaşım) dersi kapsamında bisiklet turu yapıldı.

Bisiklet turu, alternatif ulaşım türü olan bisikletin hem çevreye duyarlı olması hem de sağlıklı bireyler yetiştirmesi konusunda toplumda farkındalığın artmasına katkı sağlaması amacıyla, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin de destekleriyle Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Ahmet Baş tarafından organize edildi.

Kadir Has Stadyumunu önünden başlayan bisiklet turu Osman Kavuncu Bulvarı, Kocasinan Bulvarı ve Erkilet Bulvarı üzerinden devam ederek Sümer Kampüsü’nde sona erdi.

GLB koordinatörlüğü, dersin gerçekleşmesinde destek olan başta Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Somtaş’a, Hüseyin Yöntem’e ve tüm destek ekibine teşekkür etti.