2022-10-20 16:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Burcu Bakır Güngör, L’Oréal Türkiye ve UNESCO tarafından Genç Bilim Kadını Ödülü’ne layık görüldü.

Dünya'nın en büyük kozmetik ve güzellik şirketi L’Oréal Türkiye tarafından bilimde cinsiyet eşitliğini desteklemek, kadınlara bilime olan katkısını teşvik etmek, genç ve yetenekli bilim kadınlarının başarılarını ve daha fazla tanınmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursu” ödülleri açıklandı.

AGÜ Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Burcu Bakır Güngör, L’Oréal Türkiye Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen, UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Organizasyonu) Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, yazar ve oyuncu Gülse Birsel’in katılımıyla yapılan ödül töreninde Genç Bilim Kadını seçilerek, destek bursu ödülü aldı.

UNESCO’nun belirlediği bağımsız jüri tarafından yaklaşık 100 proje arasında yapılan değerlendirme sonucunda Dr. Güngör, Yaşam ve Çevre Bilimleri kategorisindeki, “Kolorektal Kanserin Taksonomik Biyo-markörlerinin İnsan Bağırsak Mikrobiyotasından Keşfi” konulu araştırmasıyla Genç Bilim Kadını Destek Bursu Ödülü’ne layık görüldü.

Destek olarak 120 bin TL almaya hak kazanan Dr. Güngör’e ödülü İstanbul Raffles Otel’de düzenlenen törenle verildi.

Geliştireceği model sayesinde Dr. Güngör, kolorektal kanser (CRC) teşhisi için kullanılabilecek mikrobiyotayı en aza indirmeyi, dolayısıyla teşhis için gereken maliyeti ve zamanı azaltmayı amaçlıyor.

“Kolorektal Kanserin Taksonomik Biyo-markörlerinin İnsan Bağırsak Mikrobiyotasından Keşfi” adıyla hayata geçirilen Dr. Güngör’ün araştırma projesi tanıya ilave olarak kişiye özel CRC tedavisine yönelik biyo-belirteçleri belirlemeye de yardımcı olacak.