2016-03-15 18:22:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Türk Dili Bölümü Başkanlığınca, Okutman Ahmet Kayasandık tarafından, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinliği kapsamında söyleşi düzenlendi.

Söyleşiye, Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Özkan konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Özkan,  “İman Adamı Mehmet Akif” konulu söyleşide, İstiklal Marşının kabulünü, Mehmet Akif Ersoy’un yaşamını ve Türk Edebiyatına  yaptığı katkıyı anlattı.

Mehmet Akif Ersoy’un çok iyi Arapça, Farsça ve Fransızca bildiğini anımsatan Özkan,  onun, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş döneminde fikir adamı kimliği ile önemli misyonlar yüklendiğini ifade etti.