2022-10-17 15:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Makine Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Genç Tema Kulübü Başkanı Yunus Yıldız, İklim Elçisi olarak ATO Congresium’da yapılan Eko iklim Zirvesinde ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Dünya Ortak Evimiz etkinliklerinde AGÜ’yü temsil etti.

Yunus Yıldız, iklim krizi farkındalığını arttırmak ve sıfır emisyon hedefine ulaşmak, politika yapım süreçlerine katılmak amacıyla AGÜ’nün İklim Elçisi olarak belirlendi.

Konya'da, İklim Şurası’nda sunumu gerçekleştirilen Gençlik Bildirgesi’nin yazım ekibinde yer alan Yıldız, daha sonra Ankara’da ATO Congresium’da yapılan Eko iklim Zirvesi’ne katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Dünya Ortak Evimiz etkinliklerine de katılarak AGÜ’yü temsil eden Yıldız, üniversitede iklim krizi konusunda farkındalık yaratmak ve bu farkındalığı arttırmak amacıyla ilerleyen zamanlarda yapılacak çalışmalarda yer almaya devam edecek.

İklim Elçileri Hareketi hakkında

Ülkemiz küresel iklim değişikliği mücadelesi kapsamında ulusal katkıları güçlendirmek için 2021 yılının ikinci yarısında Paris Anlaşması’na taraf oldu ve Türkiye’nin 2053 net sıfır emisyon hedefi ve yeşil kalkınma politikası ilan edildi.

Daha sonra kurulan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, gençlerin Türkiye’nin yeşil dönüşümünün bir parçası olması gerektiği çağrısında bulundu ve Türkiye’deki tüm üniversitelerle resmi temaslar kurarak “İklim Elçileri Hareketi” projesi hayata geçirildi.

Genç İklim Elçileri ile ülkemizdeki tüm üniversitelerin yeşil ve iklim dostu olması sürecinin başlatılması, yeşil dönüşümün bilim yuvası olan üniversitelerden çevresine yayılması ve iklim değişikliği farkındalığının oluşturulması amaçlandı. Bu süreç içinde 209 üniversitenin tamamı kendilerini temsil edecek İklim Elçisini belirledi ve resmi olarak Bakanlığa bildirdi.