2022-10-12 10:20:00

Wikimedia Türkiye kurucu üyeleri (WMTR) Başak Tosun ve Zafer Batık,  Küresel Sorunlar ve Sorumlulukların GLB 300 dersine konuk oldu. Tosun ve Batık derste öğrencilere Wikipedia kanallarının pasif bir tüketicisi olmak yerine aktif bir üretici olabilmenin yöntemlerini anlattı.

Zoom platformundan online olarak yapılan derste Tosun ve Batık Wikipedia ile gönüllülük fırsatları hakkında bilgiler vererek öğrencilerin sorularını yanıtladı.

AGÜ Küresel Sorunlar ve Sorumluluklar (GLB) Müfredatı, 2016 yılından beri öğrencilere yeni ufuklar sağlıyor. 2021 yılında kurulan komite ile birlikte müfredatta kapsamlı değişiklikler yapılarak, yenilikçi ve öğrenci odaklı bir sınıf ortamında dünya sorunlarına çözümler aranması amaçlanıyor.

Yapılan değişikliğin bir parçası olarak GLB 300, öğrencilerin 1. yıl ve 2. yıl GLB derslerinde neler kazandıklarını yansıtmaları için tasarlandı.

GLB dersleriyle ilgili bilgi veren Küresel Sorunlar ve Sorumluluklar Müfredatı Koordinatörü Dr. Elif Bengü, GLB Komitesi olarak öğrenciler için yeni bir öğrenme deneyimi sağlamayı hedeflediklerini, belirterek, öğrencilerin küresel bağlamda toplumsal bir etki için iki yıl boyunca öğrendikleri bilgileri sınıfın dışında ortamlarda yaparak-yaşayarak deneyimleyeceklerini ifade etti.