2022-10-08 11:30:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Psikoloji ve Mimarlık Bölümleri tarafından ortaklaşa “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve Eğitim İlişkisinde Psikolojik Danışmanlığın Rolü” konulu panel gerçekleştirilecek. Panelde, ilk ve ortaöğretimde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servislerinde çalışan psikolojik danışmanlara sürdürebilir kalkınma amaçları (SKA) hakkında bilgiler verilecek.

AGÜ Sümer Kampüsü, Rektörlük Konferans Salonunda 14 Ekim’de saat 14.00’de gerçekleştirilecek olan panele Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Burak Asiliskender, Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Çoymak, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Sinan Akyüz ve Dr. Sümeyra Ayık, konuşmacı olarak katılacak.

Panelde ilk ve ortaöğretimde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servislerinde çalışan psikolojik danışmanlara BM tarafından ortaya konan ve küresel bir politika programı olarak BM’ye üye ülkeler tarafından benimsenen sürdürülebilir kalkınma amaçları anlatılacak.

Yenilikçi ve öğrenen merkezli yöntemler kullanılarak öğrencileri ve öğretmenleri küresel sorunların çözümüyle ilgili çok disiplinli düşünmeyi teşvik etmek amacıyla düzenlenen panelde psikolojik danışmanlara, öğrencileri küresel sorunlar karşısında okul içinde nasıl yönlendirileceği konusunda destek verilecek.

Panelde BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve küresel sorunlar ile ilgili farkındalık oluşturmak ve Türkiye’de eğitim sisteminde sürdürülebilir kalkınma bakış açısının benimsenmesine katkı sağlamak hedefleniyor.