2022-08-12 13:30:00

UNESCO tarafından ilan edilen uluslararası günlerden “Uluslararası Gençlik Günü” AGÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, Gençlik Fabrikası, Kayseri İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Kayseri Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kayseri Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Kayseri Gençlik Merkezi’nin katılımıyla Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Kampüsü’nde kutlandı.

Uluslararası Gençlik Günü, yaygın eğitim formatları ile yapılan tanışma etkinlikleri ile başladı. Daha sonra katılımcılar tarafından çevre temizliği yapılarak kampüse 50 adet çınar ağacı dikildi. Ağaç dikimine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erk Hacıhasanoğlu, Kayseri İl Göç İdaresi Müdürü Ahmet Danışman, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Umut Aydın, Gençlik Fabrikası personeli, Kayseri Gençlik Merkezi gönüllüleri ve uluslararası öğrenciler ile Kocasinan Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Ağaç dikiminin ardından Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi’nde “Karbon Ayak İzi ve Küresel Isınma” başlıklı atölye çalışması düzenlendi. Atölye çalışmasında katılımcılar yerel ve ulusal bazda karbon salınımını nasıl düşürebileceklerini tartışıp, sunumlar gerçekleştirdi.