2022-07-22 18:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) öğrenci memnuniyetin de geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye 1’incisi oldu.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (UniAr), Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2022 yılı sonuçlarını açıkladı.

UniAr’dan Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından yapılan araştırma da 126 devlet ve 73 Vakıf olmak üzere toplam 199 üniversite öğrenim gören 47 bin 682 öğrenciyle yapıldı. Araştırma Lisans düzeyindeki üniversitelerden geri bildirimler toplayarak gerçekleştirildi.

Araştırmanın sonucuna göre Abdullah Gül Üniversitesi, tüm üniversitelerin genel memnuniyet sıralamasında birinci sırada yer aldı. AGÜ, öğrenci memnuniyetinde tüm üniversiteler arasında Türkiye birincisi olurken, devlet üniversiteleri arasında da Türkiye 1’incisi oldu.

Son iki yıldır tüm üniversiteler arasında birinci olan AGÜ, dört yıldır da devlet üniversiteleri arasında birinci seçiliyor.

Araştırmada üniversiteler, öğrenme deneyiminin tatminkarlığı, uzaktan eğitim altyapısı, akademik destek ve ilgi, öğrenme imkân ve kaynaklarının zenginliği, kişisel gelişim ve kariyer desteği, kurumun yönetiminden ve işleyişinden memnuniyet olmak üzere 6 kategoride değerlendirildi.

AGÜ, öğrenme deneyiminin tatminkarlığı, akademik destek ve ilgi, kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet kategorilerinde de tüm üniversiteler arasında birinci oldu.

Rektör Yılmaz’a Gümüş Performans Ödülü

TÜMA öğrencilere öğrenim gördükleri üniversitenin rektörünü değerlendirmeleri amacıyla 10 maddeden oluşan rektör performans değerlendirme ölçeği uyguladı.

Sonuçlara göre Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Gümüş Performans Ödülü’nün sahibi oldu.

2022 Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması