2022-06-02 21:10:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Niğmet Uzal, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Kayseri İklim Değişikliği Eylem Planı (İDEP) Paydaş Çalıştayı’na katıldı.

Prof. Dr. Uzal, Kadir Has Kongre Merkezi Lifos Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştayda “İklim Değişikliği: Atıksuların Yeniden Kullanımı” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Uzal sunumunda atıksu arıtımı, atıksuların yeniden kullanım uygulamaları ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine değindi.

Çalıştaya Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sibel Livdumlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı Buket Ergin, İklim Değişikliği Farkındalık Projesi Danışmanı Tamer Atalay ve Engin Algür ve farklı kurumlardan akademisyenler katıldı.

Bugüne kadar çeşitli eğitim ve çalıştay toplantıları, sera gazı envanteri ve iklim risk ve kırılganlık analizleri yapılan "İDEP-Kayseri İklim Hareketi" projesi kapsamında elde edilecek çıktılar paydaşlarla paylaşılacak.