2016-03-10 16:13:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından tasarlanıp uygulamaya konulan “Mesleği Keşfetme” dersi, Aktif Öğrenme Yöntemlerinin Türkiye'deki uygulamalarına örnek gösterilecek.

Birinci sınıf öğrencilerine verilmekte olan ders, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Ankara’da düzenlenen, İnşaat Mühendisliği eğitiminin her yönüyle ele alındığı “İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanları toplantısında, Aktif Öğrenme Yöntemlerinin Türkiye'deki Uygulamalarına örnek gösterilmeye layık görüldü.

Aktif öğrenme öğelerini içeren ve çoğunlukla uygulamalı olarak görülen bu derste öğrenciler, özel eğitim setleri ile üç katlı model bina, köprü taşıyıcı sistemleri, asma köprü inşası yapma ve depreme dayanıklılığını ölçme fırsatı buluyor.

Ders kapsamında öğrenciler tarafından özel eğitim setleri kullanılarak, üç katlı model bir bina ve basit bir köprünün taşıyıcı sistemleri inşa ediliyor. Yazılımlar kullanılarak bazı oyunlar üzerinde köprüler tasarlanıyor.

Elde edilen sonuçlara göre öğrenciler aynı dönemde aldıkları diğer derslere göre bu dersten daha başarılı oldukları,  derse katılım, ilgi ve motivasyon en yüksek düzeyde gerçekleştiği gözleniyor.