2022-05-17 09:41:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından, “Uluslararası Dünya Işık Günü” kapsamında "Çocuklar için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları" atölye programının 10’uncusu yapıldı.

Hikmet Kozan Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerinin katıldığı atölye çalışması, Birleşmiş Milletler’in (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan (SKA) 7. başlık olan “Erişilebilir ve Temiz Enerji” kapsamında düzenlendi.

Atölyede genel bilgilendirmenin ardından temiz enerji ile ilgili öğrencilerin yaş grubuna uygun etkileşimli aktiviteler yapıldı. Etkinliğe katılan öğrenciler, beyaz ışık bileşenleri, ışığın soğurulması, kırılması ve yansıması gibi temel konularda uygulamalar gerçekleştirdi.

Atölye çalışması Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burak Asiliskender, Dr. Sümeyra Ayık, Dr. Sinan Akyüz ve Arş. Gör. Gülsüm Polat ile Elektrik-Elektronik Bölümü Arş. Gör. Sinan Genç’in koordinatörlüğünde ve AGÜ’lü öğrenciler Melike Tuna ve Vildan Yıldırım’ın da katkılarıyla gerçekleştirildi.