2022-05-17 09:20:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tarafından, Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan 11’incisi olan Sürdürülebilir Şehirler & Toplumlar başlığı ile uyumlu olarak hazırlanan GLB205 Sürdürülebilir Şehirler & Toplumlar dersi kapsamında bisiklet sürme etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik, ders yürütücüsü Dr. Ahmet Baş ve koordinatör Doç. Dr. Kevser Kahraman tarafından Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin katkılarıyla düzenlendi.

Etkinlikle bisikletin alternatif ulaşım türü olarak hem çevreye duyarlı oluşuna hem de sağlıklı bireyler yetişmesi konusunda toplumda farkındalığın artmasına yönelik katkı sağlaması amaçlandı.

Sivas Bulvarı Dudayev Parkı’nda başlayan etkinlik Sivas Bulvarı, İstasyon Caddesi ve Erkilet Bulvarı üzerinden devam ederek AGÜ Sümer Kampüsü’nde son buldu.

AGÜ GLB Koordinatörlüğü etkinliğin gerçekleşmesinde destek olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Somtaş’a ve ayrıca Hüseyin Yöntem ile tüm destek ekibine teşekkür etti.