2022-05-13 17:20:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) öğrencileri, GLB 205 Sürdürülebilir Şehirler ve Toplumlar (Sustainable Cities & Communities) dersi kapsamında ders yürütücüsü Dr. Ahmet Baş’la birlikte Kayseri Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyarette, Merkez Müdürü Abdurrahim Tayşu ve çalışma arkadaşları tarafından akıllı ulaşım sistemleri konusunda öğrencilere bir sunum yapıldı. Sunumda, Kayseri’de güncel olarak kullanılmakta olan trafik yönetim sistemleri, sinyalizasyon, ulaşım türleri entegrasyonu, bisiklet yolları-parkları-tamir istasyonları konularında sürdürülebilir ulaşım bağlamında aydınlatıcı bilgiler paylaşıldı.

Sunum sonrasında merkezin saha faaliyetlerinin takip edildiği ve 7 gün 24 saat boyunca çalışılan alanda öğrencilere uygulamalı olarak faaliyetler anlatıldı.

AGÜ GLB Koordinatörlüğü programın gerçekleşmesine desteklerinden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediyesi yönetimine, Ulaşım ve Raylı Sistemler Başkan Yardımcısı Sedat Erdoğan ve Şube Müdürü Abdurrahim Tayşu ile ekip arkadaşlarına teşekkür etti.