2022-04-16 09:45:00

UNESCO tarafından belirlenen ve Uluslararası günler kapsamında kutlanan 15 Nisan Dünya Sanat Günü Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) tüm gün süren farklı etkinlikler ile kutlandı.

Günün ilk programında, AGÜ, Erciyes Üniversitesi ve Ulusal Fotoğraf Amatörleri Derneği (UFAD) ortaklığı ile gerçekleştirilen “Maziden İzler Sergisi” Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi’nde açıldı.

Ardından Kilim Sosyal Bilimler Lisesi Münazara Kulübü ve Abdullah Gül Üniversitesi Kültür-Edebiyat Kulübü öğrencilerinin ortaklaşa düzenlediği sanat konulu münazara yarışması, müze salonunda gerçekleştirildi. "Sanat Eserleri Bulundukları Ülkelerde mi Sergilenmeli Yoksa Daha Korunaklı Başka Ülke Müzelerinde mi Sergilenmeli?" konulu münazarada liseli ve üniversiteli öğrenciler argümanlar, savunmalar ve çürütmeler yaparak izleyicilere ilgi çekici bir yarışma izletti. Münazara yarışmasını Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik ile AGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erk Hacıhasanoğlu da takip etti.

Erciyes Üniversitesi kampüsündeki Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanlarının karma sergisi ile devam eden Sanat Günü programları, AGÜ Konferans Salonunda gerçekleştirilen Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Klasik Türk Müziği Topluluğu’nun verdiği konserle sona erdi.