2022-04-07 11:50:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı öncülüğünde paydaşların da katılımıyla “58. Kütüphane Haftası” kutlandı. Hafta boyunca düzenlenen etkinliklerde toplumsal fayda sağlama amaçlandı.

"AGÜ Okuyor"

Yurt çapında 81 ilde aynı anda düzenlenen kitap okuma etkinliği AGÜ’de de Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve Gençlik Fabrikası ile Kültür ve Edebiyat Kulübü öğrencilerinin katkılarıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte kitap okumanın önemi vurgulandı.

Üniversite akademisyenleri, öğrencileri, idari personeli ile Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi’nden öğrenci ve öğretmenlerin yer aldığı etkinlikte katılımcılar hem kitap okumanın önemine ilişkin toplumsal farkındalık yaratmaya katkıda bulundu hem de keyifli zaman geçirdi. 

"AGÜ Akademik Sesli Kütüphanem Projesi" Tanışma Etkinliği

AGÜ Kütüphanesi, Gençlik Fabrikası, Business Club ve Society of Women Engineers kulüplerinden gönüllü öğrencilerin katkılarıyla görme engelli üniversite öğrencilerinin akademik bilgi kaynaklarına erişimde karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmak için geliştirilen "AGÜ Akademik Sesli Kütüphanem" projesinin tanışma etkinliği Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Diğer sesli kütüphanelerden farklı olarak salt akademik kaynakların seslendirileceği projenin tanışma etkinliğinde farklı meslek ve kurumlardan gelen görme engelli katılımcılar da yer aldı. Proje hakkında bilgiler paylaşılan etkinlikte gönüllü öğrencilerin yaptığı seslendirme kayıtları da paylaşıldı. 

"Satranç Turnuvası"

AGÜ’lü öğrencilerin katılımıyla düzenlenen turnuvada katılımcılar bir yandan satranç oyunundaki ustalıklarını sergilerken diğer yandan da sosyalleştikleri keyifli bir gün geçirdi. Turnuvada ilk 3’e girenler ise Muhammed Eren Balibey, Bilal Bostancı ve Yusuf Uysal oldu. 

"Okul Ziyaretleri"

Kütüphane Haftası boyunca 10 farklı okuldan 600’den fazla katılımcı kampüsü ve kütüphaneyi ziyaret etti. Araştırma Görevlisi Şebnem Soylu tarafından bu okullara yönelik gerçekleştirilen yaratıcı drama atölyeleri ile de çocuklarda kitap okumaya güzel anılar oluşturulmaya çalışıldı.