2022-04-01 11:45:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Sinan Akyüz ve Dr. Sümeyra Ayık, Ankara ATO Congresium’da düzenlenen Eko İklim: Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi’ne “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için Eğitim” başlıklı sunumları ile katıldı. Zirvede iklim değişikliğine ve ekonomi konularına toplum genelinde farkındalık oluşturma amaçlandı.

Ankara’da karbon nötr olarak gerçekleştirilen zirveye, devlet başkanları, kamu kurumları temsilcileri, yirmiyi aşkın uluslararası kurum ve kuruluş, otuzu aşkın üniversiteden akademisyen, iyi örnek uygulamalarıyla belediyeler, organize sanayi bölgeleri, teknokentler ve sektör temsilcileri katıldı.

12 bin kişinin yerinde katıldığı, 50 bin kişinin de çevrimiçi yer aldığı zirvede ayrıca “Ekonomi ve İklim Değişikliği” temalı Fuar ve İklim Müzesi kuruldu.

Zirvede ayrıca ulusal ve uluslararası 150 konuşmacının yer aldığı yirmiyi aşkın oturum yapıldı, B2B görüşmeleri, sertifikalı eğitim programları, eğitimler, workshoplar ve sergiler gerçekleştirildi.