2022-03-31 12:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından, "Erken Yaşta Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları" atölye dizisinin 9’uncusu gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan (SKA) 14. başlık olan "Sudaki Yaşam” kapsamındaki atölyede konuya ilişkin genel bilgilendirmenin ardından suyun insan yaşamı açısından önemi, insanlığın su kaynakları üzerindeki etkisi ve doğayı temiz tutma konuları hakkında konuşuldu. Bu kapsamda erken yaş gelişim özelliklerine uygun etkileşimli aktiviteler yapıldı. Atölye, su temalı tasarımlar yapılarak tamamlandı.

Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burak Asiliskender, Dr. Sümeyra Ayık, Dr. Sinan Akyüz ve Arş. Gör. Gülsüm Polat koordinatörlüğünde gerçekleştirilen atölyeye AGÜ’lü öğrenciler Melike Akyüz, Vildan Yıldırım, Ataberk Yavuz Yaşar, Gülfem Aydın, Ayşe Hamide Köse, Gamze Hatlar, Mehmet Berke Hanceri ve Yusuf Aktan da katkıda bulundu.