2022-03-27 13:15:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından, “Dünya Orman Haftası” kapsamında Hikmet Kozan Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerinin katılımıyla “Çocuklar için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları" atölye programının sekizincisi gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler’in (BM) sürdürülebilir kalkınma amaçlarından 15’incisi olan “Karasal Yaşam” kapsamında düzenlenen atölyede genel bilgilendirmenin ardından ormanların korunması ve ağaçlandırma konusunda ulusal ve uluslararası örnekler paylaşıldı. Empati haritasının da oluşturulduğu atölyede geri dönüşüm malzemelerinden doğa temalı tasarımlar yapıldı.

Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burak Asiliskender, Dr. Sümeyra Ayık, Dr. Sinan Akyüz ve Arş. Gör. Gülsüm Polat koordinatörlüğünde gerçekleştirilen atölye çalışmalarına AGÜ Genç Tema Kulübünden Yunus Yıldız, Furkan Bal, Ebrar Beceren, Ayça Orhan, Melike Tuna ile Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden Ceren Yıldız da katkıda bulundu.