2022-03-08 16:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Nimet Bulut ve Öğr. Gör. Levent Demir bu yıl 7’incisi düzenlenen Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesi’ne (EURIE) katıldı.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Halit Aydın Kampüsü’ndeki açılış töreni ile başlayan zirveye ayrıca Marmara ve Yeditepe Üniversiteleri de ev sahipliği yaptı.

Zirveye, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Dış Ekonomik İlişkiler (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, EURAS ve EURIE Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, Rektörler, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

‘EURIE eğitimde kıtaları birleştiriyor’ sloganıyla gerçekleşen zirve kapsamında yükseköğretimde uluslararasılaşma, inovasyon, kalite güvencesi, uluslararası eğitim ve araştırma programları, uluslararası hareketlilik ve sürdürülebilirlik gibi konular dünyanın farklı kurumlarından üst düzey temsilciler tarafından ele alındı. Zirvede yüz yüze ve sanal olarak 154 konuşmacının katılımı ile 50’den fazla panel düzenlendi.

Zirvede AGÜ’yü temsil eden Öğr. Gör. Nimet Bulut ve Öğr. Gör. Levent Demir de 20’den fazla kurum temsilcisiyle bir araya gelerek iş birliği görüşmeleri yaptı.