2022-02-07 17:00:00

UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesi'ne Giren Koramaz Vadisi için Geniş Katılımlı Toplantı Düzenlendi. Toplantıda Vadi ile ilgili projeler değerlendirildi.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kapadokya Kültepe Koramaz Tarih Kültür Eğitim ve Araştırma Derneği ve Koramaz Vadisi sınırları içinde yer alan 7 mahallenin muhtarlarının katılımı ile “Koramaz Vadisi Geniş Katılımlı Toplantısı” düzenledi. Toplantıda, UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Koramaz Vadisi için geniş katılımlı toplantı düzenlendi. Toplantıda vadi ile ilgili projeler değerlendirildi.

Kapadokya Kültepe Koramaz Tarih Kültür Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Halit Erkiletlioğlu'nun yönetiminde gerçekleşen toplantıda Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Betül Yerer Aycan, Kayseri Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı (KAYEMA), Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve Melikgazi Belediyesi temsilcileri de birer konuşma yaptı.

Prof. Dr. Betül Yerer Aycan toplantıda yöredeki endemik bitkilerden sabit ve uçucu yağlar elde edilmesi ve bunların endüstriyel üretimleri hakkında bilgiler verirken ayrıca Eczacılık Fakültesi’nin de projelerde yer alacağını ifade etti.

AGÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyelerinden Dr. Ömer Devrim Aksoyak ve Arş. Gör. Özlem Kevseroğlu ise dernek adına ürettikleri ve Koramaz Vadisi’nde sosyal kalkınmayı hedefleyen “Koramaz Vadisi Geleneksel Tarım Ürünleri Odaklı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kurulması” projesi hakkında bilgi verdi.

Toplantıda AGÜ, KAYEMA ve ORAN temsilcileri Koramaz Vadisi için kapsamlı bir iş birliği yapacaklarını, Büyükşehir Belediyesi ile Melikgazi Belediyesi temsilcileri de tüm birimleriyle girişimlere destek vereceklerini belirtti.