2022-01-27 13:00:00

Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve Aday Öğrenci İletişim Koordinatörlüğü (AÖİK) iş birliğiyle Sümer Fen Lisesi, ODTÜ Koleji, Sema Yazar ve Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Liseleri’nden öğrencilerin katıldığı “AGÜ Yaşam Bilimleri Kış Okulu” düzenlendi.

Kış Okulu’nda Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İ. Oktay Kaplan tarafından gerçekleştirilen ‘CRISPR/CAS9 DNA Ameliyatı’ isimli etkinlikle dünyanın geleceğini şekillendirecek devrimsel nitelikte bir teknoloji olarak görülen CRISPR/CAS9 yöntemi hakkında öğrencilere bilgi verildi ve bu yönteme ilişkin deney düzenekleri kurmaları sağlandı.

‘CRISPR/CAS9 DNA Ameliyatı’ teknolojisi gelecekte birçok nadir genetik hastalığın, kanserin ve pek çok farklı sağlık probleminin ortadan kaldırılmasını sağlayabilecek bir teknik olarak görülüyor.