2021-12-31 11:15:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi ve Aday Öğrenci İletişim Koordinatörlüğü (AÖİK) iş birliğinde Sami Yangın, Nuh Mehmet Küçükçalık, Nuh Mehmet Baldöktü, Sema Yazar ve Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Liseleri ile Osman Ulubaş Fen Lisesi ve Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin katıldığı Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) atölyesi düzenlendi.

Prof. Dr. Burak Asiliskender, Dr. Sinan Akyüz, Dr. Sümeyra Ayık ve Dr. Sibel Sarı’nın liderliğindeki atölyede Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları hakkında genel bilgiler ve temel kavramlar öğrencilere anlatılıp, grup çalışmaları yapıldı.

Daha sonra öğrenciler Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Fatih Ortakçı ve araştırma görevlileri eşliğinde “Ortakçı Laboratuvarını” ziyaret ederek fermantasyon ve bakteri saflaştırma deneylerini gözlemlediler.