2021-12-24 13:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), küresel sorunlara çözümler arayan “Global” dersleri ile Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri konusunda öğrencilerinin farkındalığını arttırmaya devam ediyor.

Bu kapsamda GLB-SDG 11: Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar (Sustainable Cities and Communities) modülü altında açılan Alternatif Sürdürülebilir Ulaşım Türleri (Sustainable Transport) dersinde öğrencilerimiz bisikletin şehir içi ulaşım yolculuklarında alternatif bir ulaşım türü olarak kullanımı, şehir içi ulaşım sistemlerinin birbiriyle ilişkisi ve alternatif ulaşım türlerini Dr. Ahmet Baş yürütücülüğünde tartıştı.

Dersin uygulamalı kısmında ise öğrenciler Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin de desteğiyle Talas Bulvarı Kızılay şubesinin önünde başlayarak Seyyid Burhaneddin Bulvarı, İstasyon Caddesi, Erkilet Bulvarı ve Sümer Kampüsü’nü kapsayan rotada bisiklet sürdü.

AGÜ GLB Koordinatörlüğü programın gerçekleşmesine desteklerinden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’ye çalışanlarına teşekkür etti.