2021-12-23 17:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi ve Avanos Kaymakamlığı, “Düşyeri Avanos” projesi kapsamında Avanos Güray Müze’de “Eğitimde Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Çalıştayı” gerçekleştirdi.

Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burak Asiliskender, Dr. Sinan Akyüz ve Dr. Sümeyra Ayık’ın katıldığı çalıştayda Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına eğitim konusu üzerinden değinildi.

BM tarafından hayata geçirilen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA), yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için evrensel bir eylem çağrısı olarak nitelendiriliyor.

Bu doğrultuda evrensel ihtiyaçları bütüncül bir yaklaşımla ele alan 17 amaç, Binyıl Kalkınma Hedeflerinin başarılarının üzerine inşa edilmekte; bir yandan da diğer önceliklerin yanı sıra iklim değişikliği, ekonomik eşitsizlik, yenilikçilik, sürdürülebilir tüketim, barış ve adalet gibi yeni alanları içermekte.