2021-12-17 11:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tarafından yürütülen ve ABD Büyükelçiliği’nce desteklenen "Creative Hub: From Local to Global" projesi kapsamında "Createhaton" başlıklı 24 saat boyunca süren, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SDG) kapsamında yaratıcı fikirler ve projeler geliştirmek üzere tasarlanan maraton Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Başvuru yapan 20 takımdan 10’unun seçildiği maratonda AGÜ öğrencilerinin oluşturduğu 9 takım ve Kayseri Gençlik Merkezi gönüllülerinden oluşan 1 takım yer aldı.

Toplamda 24 saat süren maratonun ardından takımların proje sunumları için jüri değerlendirmeleri yapıldı.

AGÜ Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Alper İşoğlu, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Umut Türk, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörü Selahattin Aydoğdu, Kayseri Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Yıldız ve Kayseri Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi Sorumlusu Cengiz Leblebici’den oluşan jüri projeleri dinleyerek ilk 3’e giren takımları açıkladı.

Etkinlik jürinin ve öğrencilerin hatıra fotoğrafları çektirmesiyle tamamlandı.