2021-11-15 19:30:00

Üniversitelerin imkanlarını ortak kullanmak ve tecrübe paylaşımında bulunmak amacıyla kurulan Anadolu Üniversiteler Birliği’nin (AÜB) dönem toplantısı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz ile birlik üyesi diğer üniversitelerin rektörlerinin de katıldığı toplantı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Toplantı Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ile birlik üyesi diğer üniversitelerin rektörleri ile üniversitelerin Ar-Ge ve eğitimden sorumlu rektör yardımcıları, dekanları, akademik ve idari personeli katıldı.

Toplantının açılış konuşmaları YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Kırşehir Valisi İbrahim Akın ve Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya tarafından gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarının ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ahi Evran Üniversitesi Senato Salonunda rektörlerle bir araya gelerek toplantıyı değerlendirdi.