2021-10-27 17:15:00

Abdullah Gül Üniversitesi'nde (AGÜ), GLB 301 Sürdürülebilirlik dersi kapsamında “Kayseri'de Sürdürülebilir Kalkınma” adlı online panel gerçekleştirildi.
GLB 301 Sürdürülebilirlik dersi kapsamında düzenlenen online panellerin ikincisinde sürdürülebilirlik kavramı Kayseri şehri üzerinden ele alındı. Her biri alanında uzman olan üç değerli panelistin yer aldığı panel tüm üniversite çalışanları ve öğrencilerinin katılımına açık olarak düzenlendi.

Online olarak düzenlenen panel, Sefes Mobilya'dan Şafak Çivici, Kayseri Sanayi Odası'ndan Mustafa Nebi Doğan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden Ahmet Şeref Bahçecioğlu’nun katılımları ile AGÜ Nanoteknoloji Mühendisliği'nden Dr. Öğretim Üyesi Ali Duran'ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Sürdürülebilirlik kavramı ve Kayseri üzerine odaklanılan panelde, sürdürülebilirlik bağlamında Kayseri'nin sanayi, iş dünyası ve yerel yönetiminin bakış açısı değerlendirildi. Bugüne kadar sürdürülebilirlik adına yapılan çalışmalar ve ileriye dönük nelerin yapılabileceğine dair planlamalar ele alındığı panelde Kayseri'de sürdürülebilir kalkınmaya dair hem sanayi ve iş dünyasının hem de yerel yönetimlerin rolü değerlendirildi. Aynı zamanda AGÜ’nün Kayseri'de sürdürülebilir kalkınma çalışmalarında önemli bir rol üstlendiğinin altı çizildi.

Yaklaşık 300 kişinin online olarak katıldığı panel, panelistlerin katılımcılardan gelen soruları yanıtlamasıyla sona erdi.