2021-10-26 14:35:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP), Second Nature organizasyonu ve eğitimde sürdürülebilirliği hedefleyen bir birlik olan The Alliance for Sustainability Leadership in Education (EAUC) ile ortak yürütülen “Race to Zero” kampanyasına dahil oldu.

Sıfır karbon emisyonu için başlatılan ve tüm dünyadan üniversitelerin katılabildiği küresel bir girişim olan kampanyada dünyanın farklı bölgelerinden 832 kurum yer alıyor.

Üniversitelerin gelecekte “sıfır karbon emisyonu” hedeflerine yönelik strateji ve plan oluşturmaları beklenen kampanyada, geleceğe yönelik tehditleri önleyen, insana yakışır meslek olanakları tanıyan ve kapsayıcı sürdürülebilir kalkınmanın önünü açan sağlıklı ve sıfır karbon emisyonlu bir iyileşme hedefleniyor.