2021-05-26 14:30:00

Anadolu Üniversiteleri Birliği’nin ilk toplantısı yapıldı. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz da katıldı.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi koordinesinde oluşturulan Anadolu Üniversiteleri Birliği’nin ilk toplantısı, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın da online, 9 üniversite rektörünün de fiziki katılımıyla Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz’ın yanısıra Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ katıldı.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul açılış konuşmasında, üniversitelerin illerinde ve bölgelerinde daha aktif şekilde ön açacak çalışmalar yapabilmesi ve problemlerin birlikte çözümü konusunda tecrübe paylaşımı içinde hareket etmesi bakımından böyle bir birlik kurmayı uygun gördüklerini söyledi.

Prof. Dr. Kul, “Daha iyi yönetim ve eğitim sistemleri oluşturulması, ortak altyapı kullanımı ve kurulumu, sorunlara ortak çözümler üretmeyi hedeflediğimiz bu Birliğin oluşumuna katılan bütün rektör hocalarımız da bu çalışmaya olumlu baktılar ve destek verdiler” dedi.

Daha sonra; toplantıya katılan tüm üniversite rektörleri sırasıyla söz alarak Anadolu Üniversiteleri Birliği hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

Rektörlerin konuşmalarının ardından bir değerlendirme yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, “Uzun bir yolu birlikte yürüyoruz. Hepimizin varlık sebebi hiç şüphe yok ki öğrencilerimizdir. Öğrencilerimizin daha iyi eğitim hizmeti almaları noktasında tüm üniversitelerimiz aynı amaca hizmet etmek durumundadır. Dokuz üniversitemizin imkanlarını ortak kullanmak ve tecrübe paylaşımında bulunmak amacıyla Anadolu Üniversiteleri Birliği çatısı altında bir araya gelmeleri memnuniyet vericidir. Toplantının birlik üyesi üniversitelerimiz açısından hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Önceden belirlenen gündem maddeleri ile devam eden toplantının ardından “Anadolu Üniversiteleri Birliği Kurulmasına İlişkin Üniversiteler Arasındaki Mutabakat Zaptı” ve “Anadolu Üniversiteleri Birliği Protokolü” belgeleri hazırlanarak imza altına alındı.

Anadolu Üniversiteleri Birliği’nin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve proje, toplumsal hizmet, bölgesel sosyo-ekonomik kalkınma, üniversite-sanayi iş birliği gibi diğer alanlarda ortak çalışmalar yapmak üzere faaliyetler gerçekleştireceği belirtildi.

Birlik üyesi üniversitelerden oluşturulacak çalışma grupları, en kısa zamanda birlikte çalışma ve birlikte başarma zeminini oluşturmak için bir araya gelecek.