2021-05-08 03:20:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) öğrencilerinin, “Geri dönüştürülebilir maske kullanımının atık yönetimine ve ekonomiye katkısı” konulu projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Öğrencilerin, Covid-19 pandemisi döneminde yaygın olarak kullanılan maskeler için hazırladığı proje, TÜBİTAK’ın “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2020/2 dönemi kapsamında destek almaya hak kazandı.

Proje, Şehir Plancısı Kent ve Çevre Bilimleri uzmanı Doç. Dr. Asım Mustafa Ayten danışmanlığında, Mimarlık öğrencisi Meltem Bedir, Makine Mühendisliği öğrencisi Ramazan Arslan, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileri Beyza Bozkurt, Hacernur Uzuner İşletme Bölümü öğrencisi Emin Dürlü’den oluşan ekip tarafından hazırlandı.

Küresel sorunların ele alındığı ve çeşitli çözüm önerilerinin getirildiği Global 301 Sustainability adlı ders kapsamında Covid-19 pandemisinin şehir yaşamına etkilerini değerlendiren öğrenciler, geliştirdikleri bu proje ile artık düzenli olarak kullanılmakta olan maskelerin geri dönüşüme uygun bir ürün olması sayesinde ekonomiye katkı sunar hale gelmesini hedefliyor.