2016-02-25 14:40:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Sümer Kampüsü’nü ziyaret eden ilkokul öğrencileri, Japon kağıt katlama sanatı Origami’yi öğrendi.

Kayseri Hayriye Dabanoğlu ilkokulu dördüncü sınıf öğrencileri, öğretmenleri ile AGÜ Sümer Kampüsü’nü ziyaret etti. Bu ziyaretle ilk kez bir üniversite gören ilkokul öğrencileri, ziyaretin ardından AGÜ Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden Fatma Çatkaya eşliğinde, sergi salonunda Japon kağıt katlama sanatı Origami’yi öğrendi. Genellikle kare kağıt parçalarını kesmeden ve yapıştırıcı kullanmadan, sadece katlayarak, çeşitli canlı ve cansız figürler oluşturulan Origami'yi uygulamalı öğrenen öğrenciler, çeşitli hayvan figürleri ortaya çıkardılar.

Fatma Çatkaya, Origami sanatının çocukların el becerilerini geliştireceğini ve Japon kültüründen haberdar olmalarını sağlayacağını söyledi. Çatkaya, etkinliğe talep oldukça tekrarlanacağını ifade etti.

Öğrenciler, büyük bir heyecan ve merakla Origami yaparken, bu sanatı çok sevdiklerini ifade etti.